Програмата е адаптирана за управители на търговски вериги и обекти, търговски директори, мениджъри продажби, продуктови мениджъри, зонални мениджъри и търговски екипи, които желаят да усъвършенстват своите бизнес умения и да постигнат конкурентно преимущество и впечатляващи търговски резултати.

 

Това обучение ще ви помогне да:
– Получите основни знания и практически умения за управлението на търговския обект и търговския персонал;
– Развиете практически умения как да насочвате клиента към търговския обект, как да планирате интериора на магазина, как да подреждате продуктите в него;
– Усвоите творчески подходи за подготовка, организиране и следене на промоции.

 

Основни теми на програмата:


Shop Management Merchandizing Arthur Adams Мърчандайзинг и управление магазини Артър Адамс

Shop Management Merchandizing Arthur Adams Мърчандайзинг и управление магазини Артър Адамс

  • Управление на търговския обект

    – управление на персонала
    – организиране на пространството и увеличаване на продажбите
    – мотивация и контрол
    – провокиране на любопитството на клиентите
    – управление на верига магазини

  • Управление на търговски персонал

    – принципи на управление на търговския персонал
    – нуждата от умения за продажба и продуктови знания
    – индивидуална отговорност и колективна ангажираност
    – теорията за „сцената и актьорите“
    – системи за контрол.

  • Системи за насочване на клиентите

    – мишената „клиент“
    – влияние върху клиента
    – подход към магазина, табели, реклами, знаци
    – създаване на първо впечатление
    – практически примери и упражнения

  • Планиране на интериора на магазина

    – типове търговски обекти, тяхното групиране
    – видове покупки
    – местоположението на продуктите в магазина
    – студени и топли зони
    – поток на клиентите
    – естествено и предизвикано поведение
    – индивидуализация на интериора
    – упражнения и чертежи

  • Дизайн на магазина

    – създаване на планограми
    – обзавеждане на търговски обект
    – модулно зареждане на продуктите
    – осветление и атмосфера
    – визия
    – как да привлечем и задържим вниманието на клиента

  • Планограми

    – Метод правила за подреждане на продуктите
    – по групи или по производител?
    – принцип на вертикалната планограма
    – продуктови категории
    – брой лица на продуктите
    – методи за калкулация на потенциалната печалба
    – примери за успешни и неуспешни планограми

  • Реклама на магазина

    – необходимост от реклама на магазина
    – формиране на бюджет
    – медийна реклама (ТВ, радио, печат)
    – улична реклама
    – подвижна реклама
    – директен мейлинг
    – телефонен маркетинг

  • Реклами в магазина

    – собствена реклама
    – реклама на производителите
    – плакати, табелки, макети
    – билбордове, светещи кутии
    – колички, кошници, пазарски и опаковъчни торбички

  • Мърчандайзинг в търговски обекти

    – управление на мърчандайзинга
    – обвързване на мърчандайзинга с продажбите
    – мотивация и оценка на търговския екип
    – работа със собствени и външни мърчандайзери
    – срокове на годност (FIFO), ценови табелки, „дупки“, външен вид
    – допълнителни излагания и палетни зони
    – упражнения и чертежи

  • Промоции в търговския обект

    – типове промоции
    – подготовка, организиране и следене на промоции
    – изчисляване на количеството стока нужно да се зареди за промоционния период
    – работа с доставчиците
    – разпределение на отговорността по време на промоция
    – оценка на ефективността на промоцията
    – други събития в търговския обект: тържества, празници, спонсорства