Имаш проблеми с отварянето на това писмо? Виж го в браузър
Поднови предпочитанията си Препрати на приятел
Февруари 2017
hustle-and-bustle-1738072_1920 

Ако искаме да свършим нещо добре и бързо, трябва да му отделим цялото си внимание. Митът за мултитаскинга обаче пречи това да се случи. Огромна заблуда е да се бърка повишена активност с по-добри резултати.

Повечето хора нищо не разбират от планиране.
Проблемът не е в методиката на планиране. Различните техники помагат за по-доброто приоритизиране на дейностите, но не решават проблема с неопределеността. Или с други думи, можеш да си предвидиш колко време ти трябва да напишеш седмичния отчет, но ако шефът ти звънне и ти поиска едикоя си справка и ти зарязваш всичко и се заравяш в архива за да я намериш, намеренията и планът ти отиват по дяволите.

 

Избрано за Вас – Топ оферти

 

УПРАВЛЕНИЕ НА ВРЕМЕТО И ПРИОРИТЕТИ

15.03.2017 – еднодневен семинар  

Кой може с ръка на сърцето да заяви, че времето му стига? Колкото и да се опитваме, все не успяваме да свършим всичко, което ни се иска. А можем ли да променим това? Как да използваме максимално пълноценно своя ден? Как да постигаме повече?

Правилното управление на времето е в основата на успеха в почти всяко начинание. Това обучение ще ви даде практически съвети за организиране на вашето ежедневие и приоритизиране на задачите.

Повече информация за обучението тук >>

http://arthuradams.bg/newsletter/images/cooltext577843405.png

 

29.03.2017 – еднодневен семинар

Това обучение е предназначено за мениджъри с малък опит, които искат да получат знания и умения по мениджмънт в контекста на съвременната организация с нейната често матрична или плоска структура, където отговорностите са свързани с фирмените цели и ценности.
Супервайзъри и наскоро издигнати лидери на екипи, чиито нови отговорности включват ръководене и мотивиране на хора – често доскорошни равностоящи. За целта са им нужни както лидерски умения за работа с хора, така и познания за организационно управление.
За служители с огромен опит, но отскоро ръководители на екип или с нови, разширени отговорности включващи управление на ресурси, процеси и системи в пряко взаимодействие с други отдели и мениджъри от организацията.
Включените практически казуси помагат да се разбере необходимостта от поемане на отговорност, ефективно комуникиране на задачите, делегиране, мотивиране на екипа и вземане на решение в трудни ситуации.
.

Повече информация за обучението тук >>

http://arthuradams.bg/newsletter/images/cooltext577843405.png

Календар отворени обучения 1-во полугодие на 2017

Скъпи клиенти представяме на Вашето внимание нашия Календар с отворени обучения за второто полугодие на 2016 година. Имате възможност да изтеглите календара в PDF формат. Посетете и страницата с възможност за регистрация от ТУК.

 

Успешни проекти с наши партньори

ИПСОС

IPSOS-компания с визия за развитие на своите служители с потенциал

Ипсос е френска компания за пазарни проучвания. В нея работят 16 хил. души в 67 държави, а Дидие Трушо, създател на фирмата, е понастоящем председател и изпълнителен директор.

Ипсос, която е създадена през 1975 г., но е листната на Парижката фондова борса през лятото на 1999 г., се превръща в третата най-голяма глобална компания за пазарни проучвания след придобиването на Синовейт.

Ипсос е глобален специалист в проучвания на медия и реклама, маркетингови проучвания, управление на клиентски и служителски взаимоотношения, социални проучвания, събиране и предоставяне на данни в мобилен, онлайн и офлайн формат.

С голям екип в България, Ипсос е една от компаниите, които се грижат за своите хора, като им предоставят постоянно обучения в технически и оперативни дисциплини.

ARTHUR ADAMS® България е от няколко години партньор за външните обучения на компанията, по време на които се установи огромния потенциал за развитие на хората, работещи в компанията. тук>>

Избрано от нашето портфолио

 

Фирмени обучения

Arthur Adams ® Ltd. предлага практически, интерактивни фирмени обучения с много бизнес казуси и ролеви игри, водени от хора с опит в съответния бизнес. Всички вътрешно фирмени обучения са съобразени с конкретните потребности на компанията, която ги поръчва и съвременните бизнес тенденции.

Фирмени обучения се създават индивидуално за съответната организация и отговарят на специфични изисквания, които всяка компания поставя в зависимост от фирмените цели и нивото на служителите предвидени за обучение.

Arthur Adams® Ltd. предоставя тренинг решения за фирмени обучения в следните категории:

Повече информация за обученията тук >>

 

DSC07740

 Бизнес симулации   

Бизнес симулациите имат уникален и холистичен подход който гарантира придобиването на практически приложими умения за ефективно обединяване около една обща цел, съпроводено с разкриване на лидерски потенциал сред участниците от една организация, умения за мотивиране, стратегическо планиране, иновативно и креативно мислене.

Всички бизнес симулации на Arthur Adams® гарантират незабравимо изживяване. Участниците са поставени в ситуации, в които ще се наложи да генерират креативни решения и да планират ограничени ресурси. Много често обстоятелствата около случващото се провокират конкурентно поведение, което води до организационно подобряване на възможностите.

Симулационната игра провокира търсенето на начини да се работи по-ефективно, за да постигнат по-добри общи резултати, чрез множество метафори от реалната бизнес практика.

Вижте видео тук >>

Повече информация за бизнес симулации тук >>

News Icon  Новини
Най-важната новина за нас е, че от 1 януари ARTHUR ADAMS® България е в нов офис със собствени зали за обучения, артистични зони за почивка и места за срещи. Има места за паркиране, а катедралата „Св. Александър Невски“ се вижда през прозореца. Новият адрес е тук>>
 Виц на деня
Как лети времето:
– Сутрин се будиш, гледаш 7:30. Спиш още 5 минути, гледаш 8:30 станало.
– През работно време погледнеш часовника – 13:10. След половин час пак погледнеш – 13:12.
– Вечер тръгнеш да правиш секс, погледнеш часовника – 23:30! Правиш секс един час, погледнеш часовника – 23:40!
– Сядаш да поджиткаш малко на компютъра в 23:50 – играеш половин час, гледаш – 3:00.
 
 Бизнес съвет на седмицата
За да сте ефективни в „мултитаскинга“, станете добри в „монотаскинга“ –приключете с една задача (или етап от нея), преди да започнете нова.
 Мъдри мисли

„Концентрирай всичките си мисли върху една задача. И слънчевите лъчи не произвеждат огън, докато не се фокусират в една точка.“ Александър Греъм Бел

„Първото правило на всяка технология използвана в бизнеса е, че автоматизирането на ефективна организация увеличава ефективността й. Второто правило е, че автоматизирането на неефективна организация увеличава неефективността.“ – Бил Гейтс. Извод: „Мултитаскинг, извършван от некадърни служители, увеличава тяхната неефективност.“

„Умението да се концентрираш е тайната на силата“ – Ралф Уолдо Емерсон

„Умът не обича недовършените задачи и част от съзнанието ни остава при тях, което намалява ефективността в работата“ – Дейв Уорд

„Начинът, по който измерваме ефективните хора е погрешен. Хора, които не спират да проверяват смартфона си по време на обяда, не са по-ефективни от останалите.“ – Тимъти Ферис

„Най-важното в една работа е да намериш време, в което да спреш и помислиш: защо правя това, сега ли трябва да го правя, това ли е най-добрия начин да го правя.“ – Кристиан Георгиев

 

 

http://arthuradams.bg/newsletter/images/facebook.png http://arthuradams.bg/newsletter/images/linkedin.png http://arthuradams.bg/newsletter/images/e-portal2.png http://arthuradams.bg/newsletter/images/rss.png http://arthuradams.bg/newsletter/images/youtube.png